Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dala jsem si před časem tu práci a našla nahodilou neziskovku , ze seznamu , který přišel do emailu i s jeho náklady....... na potřebné šlo z dotační částky asi 10%, zbytek šel na mzdy neziskovky a všechny možné další náklady...., ale která to byla už hledat nebudu,..jen mi to tehdy potvrdilo co si myslím. Chtěla jsem se přesvědčit, že to nejsou blbosti a, že lidi v neziskovkách jsou potřební..bohužel.., mižná jsem zrovna vybrala tu špatnou

0 0
možnosti
LB

A na co podle vás měly ty dotační peníze jít, než na mzdy a všechny možné další náklady? Záleží na charakteru neziskové organizace, ale představte si, že jde třeba o organizaci, která poskytuje prostřednictvím svých kvalifikovaných zaměstnanců služby, jako např. ranou péči nedonošeným dětem nebo handicapovaným dětem, provozují nízkoprahové zařízení pro děti ze sociálně slabého prostředí, kde mohou smysluplně trávit čas místo toulání po ulici.

1 0
možnosti
PK

Našel jsem na internetu i tento názor, neříkám,že souzním, ale je třeba ho přečíst a popřemýšlet.

Veřejným financováním de facto politických subjektů, které však nejsou podřízeny volebnímu mechanismu výběru a schvalování, se moc přesouvá za hranice demokracie. Část vlády je vyjmuta z kontroly voličů. Je to antidemokratický stav, něco, co je v přímém konfliktu se samotným politickým systémem. Peníze občanů jsou přesouvány lobbistickým skupinám, které následně ovlivňují politiku země ve svůj prospěch. Nelze je zvolit, nelze je odvolat.

Řeknu to rovnou: Toto není demokracie. Je to vřed totality bující v jejím těle.

čtvrtek 9.7.2015 11:09 | karma článku: 44.58 | přečteno: 4431x

Zdroj: https://lostak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=468798

6 0
možnosti
Foto

Horší žábou na prameni jsou politické strany, které dostávají "příspěvek" na svou činnost z peněz daňových poplatníků. A jejich činnost je prospěšná? Túdle! Nemluvě o tom, že peníze z partajní pokladničky někdy zmizí do jakési černé díry. Asi emzáci.

Pokud byste chtěl něco pro ozdravění státní kasy udělat, tak nejprve stopnout příspěvky partajím a pak se podívat na činnost některých "neziskovek", jak s financemi nakládají a jak to bylo prospěšné. Ovšem za takovým leckdy stojí v pozadí některý vykutálený politik, takže je vše OK.

0 1
možnosti
Foto

No jak to říci. Po dřívějších článcích, kde měl čtenář oprávněné pochybnosti o duševní integritě autora, dnes přeskočil na čtivé a karmofilní téma. Nyní je doba kopání do "neziskovek", ačkoli jen promile ví, co vlastně dělají. Stačí opsat nějaký hanopis a úspěch zaručen.

Je samozřejmě pravda, že mezi neziskovkami jsou i paraziti, ale ti se najdou všude v jakémkoli oboru, postavení a organizaci. Přitom jsou v neziskovkách i takové, které jsou opravdu potřebné, protože stát nestíhá a kašle.

Zrovna Člověk v tísni je dle mého velmi potřebná, to jste trefil kozla.

Ale pokud se přeorientujete na téma, které jste znázornil na poslední fotce a dokonce se budete občas realizovat v podobném prostředí, je naděje, že poklesne vaše tense při zkoumání podivností okolo a že se možná najde ochotná Mařenka, která vás nechá proniknout do oblasti, kde naleznete klid a uspokojení duše.

10 4
možnosti
Foto

Ano. Kéž by se nějaká taková žena našla. Dobré pro všechny strany ;-D

1 0
možnosti
Foto

Člověk v tísni je organizace která pomáhá. V mých očích má prestiž a dobré jméno. Víte?!:-)

5 1
možnosti
LH

Kde a komu pomáhá a na koho je napojena? Víte?

0 1
možnosti
KC

Pro většinu neziskovek jsem měl kdysi pochopení, pod tíhou poznání jejich práce jsem ho ztratil. Je to zbytečný byznys za nepotřebnou práci a hloupý stát, který je platí. Bylo by třeba prohnat čerstvý orbánovský vítr jejich řadami, aby oddělil zrno od plev. Omlouvám se těm několika prospěšným, které dělají dobrou a užitečnou práci. Raději nebudu jmenovat, spoléhám na invenčního čtenáře, který ví, o kom mluvím.

15 2
možnosti
PU

P95e23t11r 22U97h84e35r

25. 2. 2018 0:57

Nauč se psát gabrieli nebo to svěř někomu, kdo to umí.

3 2
možnosti
JR

J30a34r22a 92R30a15n89k

25. 2. 2018 1:47

Potrebuje konecne nejakou karmuRv

6 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS